Verdachten liquidatie Erraghib nog in PBC

De twee verdachten van de liquidatie van Samir Erraghib blijven voorlopig nog ter observatie in het Pieter Baan Centrum. Dat bleek vanochtend tijdens een pro forma-zitting in een extra beveiligde zaal van de rechtbank in Rotterdam (foto). Bowy T. (23) en Abdelgahni El H. (22) zouden Samir Erraghib op 17 april van dit jaar hebben doodgeschoten in IJsselstein. 

Door Timo van der Eng

Op verzoek van de twee advocaten van de verdachten zal een getuige opnieuw worden gehoord. De man heeft gezien hoe Abdelghani El H. zich na de liquidatie van de 37-jarige Erraghib verstopte in een tuinhuisje, waar hij zich ontdeed van zijn regenkleding die hij ten tijde van de moord zou hebben gedragen.  Het regenpak werd gevonden in een tas die in het tuinhuisje stond. Verder zaten er in de tas handschoenen, een bivakmuts, enkele blackberry’s en kapotgeknipte simkaarten. Op al deze spullen werd het DNA aangetroffen van verdachte El H.

Camerabeelden

Ook willen de advocaten van de verdachten alle camerabeelden zien die met verschillende bewakingscamera’s zijn gemaakt in de buurt van de Lanceerbaan – de plek waar Erraghib werd vermoord. Het gaat dan om camera’s in openbare ruimten, zoals bij twee tankstations, een Jumbo-supermarkt, een bakker en een bushalte.

Publieke tribune

Op de publieke tribune zaten verschillende familieleden van het slachtoffer. Om onherkenbaar te blijven droegen sommigen grote zonnebrillen. De weduwe van Erraghib zat met een tolk in een apart kamertje, dat geblindeerd was.

Extra beveiligd

De zittingen in de zaak Erraghib vinden plaats in extra beveiligde rechtszalen, omdat er door familie van het slachtoffer gedreigd zou zijn Bowy T. en Abdelghani El H.  iets aan te doen.

De twee verdachten beriepen zich tijdens de zitting op hun zwijgrecht.

De volgende pro forma-zitting is op 29 november. Het dossier van de zaak Erraghib bevat inmiddels 1823 pagina’s.

Eerdere berichten hier en hier.