Verdachten liquidatie Macionis langer vast

Drie van de vier verdachten die zijn aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie van Litouwer Gintas Macionis (37) in Huijbergen blijven nog minimaal 45 dagen vastzitten. Dat bepaalde de raadkamer in Breda vrijdag.

De drie mannen uit Vlissingen, Zoetermeer en Zierikzee zitten in beperking en mogen alleen contact hebben met hun advocaten.

Arrestaties in cel

De man uit Zoetermeer werd op 7 oktober in zijn cel aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie. Hij zat een straf uit voor een ander misdrijf. Een 24-jarige Kroaat wordt ook verdacht van betrokkenheid. Hij zit in Duitsland in de gevangenis vanwege een andere zaak. De Nederlandse politie heeft hem inmiddels verhoord.

Verband

De politie heeft aanwijzingen dat de moord van Macionis in verband staat met andere liquidaties in Nederland. De politie wil niet zeggen met welke andere liquidaties een verband is.

Liquidatie

Op zaterdagavond 22 februari van dit jaar werd Macionis geliquideerd. Hij werd die avond op de oprit van zijn huis in Huijbergen ernstig gewond aangetroffen door zijn vrouw. Hij is kort daarna in het ziekenhuis in Antwerpen aan zijn verwondingen overleden. Hij was door het hoofd geschoten.