Verdachten liquidatie Zeynel Er langer vast

De twee mannen die verdacht worden van de liquidatie van Zeynel Er (foto) op 14 juni in Leiden, blijven langer vast zitten. De 34-jarige verdachte uit Zaandam en de 23-jarige verdachte uit Purmerend, werden op 21 juli aangehouden door twee arrestatieteams. 

De 50-jarige Zeynel Er werd op de hoek Rooseveltstraat – Gieterijstraat in Leiden met een automatisch vuurwapen neergeschoten door een man die kort daarvoor uit een Volkswagen Caddy was gesprongen. De schutter en zijn handlanger (de chauffeur van de auto) droegen beiden zwarte kleding en een bivakmuts. Nadat de daders met hun auto waren weggereden, stapten ze over op een motorscooter. Zowel de scooter als de auto werden teruggevonden door de politie.

Er overleed twee dagen na de aanslag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Eerdere aanslag

Zeynel Er, directeur van het bouw- en schoonmaakbedrijf Ocean Construction in Amsterdam, overleefde eerder al een aanslag. Op 11 november 2015 werd hij in een kantoorpand aan de Amsterdamse Derkinderenstraat neergeschoten.

Een maand eerder, in oktober 2015, vond in hetzelfde kantoorpand ook al een schietpartij plaats. Toen werd ex-advocaat Haydar Zengin (foto), die op dat moment achter het bureau van zijn baas Zeynel zat, met meerdere schoten geliquideerd. De politie vermoedt dat het hier om een vergissing gaat en dat Zeynel Er het doelwit was.