Verdachten liquidatiepoging in Leiden ontkomen (VIDEO)

Op de kruising van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat in Leiden is dinsdagavond 18.00 een schietpartij geweest. Volgens de politie raakte daarbij een 50-jarige man uit Leiden  ernstig gewond.

(beeld John van der Tol)

Bivakmutsen

Volgens onbevestigde berichten zou het gaan om een man van Turkse afkomst (Z.E.) die in Amsterdam al een aanslag overleefde. Eerder werd daar in hetzelfde pand in Amsterdam een andere man van Turkse komaf doodgeschoten, mogelijk was dat een vergismoord.

Bij de politiemeldkamer kwam omstreeks 18.00 een melding binnen dat er meerdere keren geschoten was en dat er een zwaargewonde man op straat lag. Agenten troffen ter plaatse het 50-jarige slachtoffer, dat meerdere keren geraakt was. Twee verdachten zouden met bivakmutsen op hun hoofd zijn gevlucht op een scooter in de richting van de Telderskade.

Twitter

Agenten hebben direct de omgeving afgezet en een grootscheepse zoektocht naar de verdachten is ingesteld. Vele politie-eenheden zochten in een ruime straal rondom de Rooseveltstraat naar de verdachten en werden daarbij vanuit de lucht bijgestaan door de politiehelikopter. Via Twitter werden burgers gevraagd zich te melden wanneer zij iets gezien hadden dat met deze zaak te maken kan hebben.

Nadat de traumaheli een mobiel medisch team ter plaatse bracht, werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij gedurende de avond meerdere keren geopereerd is. De politie vraagt getuigen zich te melden.