Verdachten moord Badloe blijven vast

De voorlopige hechtenis van de verdachten van de moord op Adjai Badloe op 28 november 2017 in Nieuwegein is door de rechtbank Arnhem verlengd. Volgens RTV Utrecht hadden de twee na hun arrestatie niet lang na de aanslag kruitsporen aan de handen.

Achtervolging

De 24-jarige Denzel D. uit Amstelveen en Reza J. (24) uit Amsterdam zijn op de dag van de moord  opgepakt na een politieachtervolging over de A2 en de A9. Onderweg ontstonden aanrijdingen. De politie loste enkele schoten voordat ze werden aangehouden bij het AMC.

Bij de arrestatie vonden agenten de kentekenplaten van de in Vleuten uitgebrande vluchtwagen, die in Odijk gestolen was. Ook is er dna-materiaal dat volgens de politie de twee in verband brengt met de schietpartij. In een telefoon zat het adres van Badloe. Dat zat ook in het navigatieapparaat van de auto van de moeder van D.. De politie denkt dat die wagen is gebruikt bij een verkenning vooraf.

Banden

De inhoudelijke behandeling is op 31 mei in Arnhem. De zaak is verplaatst omdat vast is komen te staan dat een medewerker van de Utrechtse rechtbank banden heeft met iemand die figureert in het opsporingsonderzoek. De rechtbank wil de schijn van belangenverstrengeling vermijden.