Verdachten moord Johan de Waal weer vrij

De twee verdachten die vastzaten voor de moord op Johan de Waal zijn weer vrijgelaten. Het gaat om een 43-jarige man en de neef van De Waal. Wat de relatie tussen de twee verdachten is, is niet duidelijk. De Waal werd begin deze maand verpakt in een zeil en verzwaard met stenen in het Kanaal van Steenenhoek gevonden. Hij was sinds 9 januari vermist.

 

Beide verdachten zaten in voorlopige hechtenis, maar de rechter-commissaris zag geen reden om die te verlengen. Er zit nu niemand meer vast voor de moord op De Waal.

 

Op 6 september werd Johan de Waal (54) door vissers gevonden in het Kanaal van Steenenbroek in Hardinxveld-Giessendam. Het lichaam was verpakt in zeil en verzwaard met kettingen en gewichten. De politie denkt dat er meerdere daders zijn, want het lichaam was dusdanig verzwaard dat het niet door één persoon was te tillen.

De kettingen en gewichten wezen in de richting van de neef van De Waal. Desondanks is er niet genoeg bewijs om hem langer vast te houden. De Waal had op de avond van de verdwijning een afspraak met de neef, ze zouden samen landbouwmachines gaan bekijken in Friesland.

Bekijk hieronder het item van Opsporing Verzocht over de zaak.

{youtube}y8e6OakDcn0{/youtube}