Verdachten moord Nijmeegse broers langer vast

De twee verdachten (36 en 42 jaar) die eerder deze week werden aangehouden voor de moord op de Marokkaanse broers Najim en Othman Echargui blijven langer vast zitten. De twee werden vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De broers Echargui werden doodgeschoten in het Nijmeegse café Istanbul. 

Volgens het Brabants Dagblad was de moordpartij een liquidatie in het criminele circuit. De daders zouden de broers Echargui verantwoordelijk hebben gehouden voor het achteroverdrukken van een grote som geld. De krant baseert zich daarbij vooral op bronnen dichtbij de familie.

Uit de wereld

Omdat de broers het conflict uit de wereld wilden hebben, hadden ze afgesproken met de verdachten in café Istanbul in het winkelcentrum Malvert in Nijmegen. Najim en Othman Echargui zaten al aan de koffie toen de twee daders het café binnen stapten. Een van hen zou vrijwel direct het vuur hebben geopend.

Sporenonderzoek

Gisterochtend hebben duikers van de politie in het Maas- en Waalkanaal gezocht naar sporen en sporendragers van het misdrijf (foto). De politie heeft niet bekend gemaakt of dat resultaat heeft gehad.

Eerder bericht hier.