Verdachten moord Tunk vrijuit

Vijf leden van een Eindhovense woonwagenfamilie die eind 2010 werden gearresteerd voor de moord op Eindhovenaar Lesley Tunk zullen niet worden vervolgd. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan Omroep Brabant gemeld. 'We hebben moeten constateren dat de moord niet is op te lossen', zei de woordvoerder. Alleen als er nieuwe aanwijzingen binnenkomen zal het politieonderzoek voort worden gezet.

Brandende auto 

De 42-jarige Tunk werd in november 2010 doodgeschoten en vervolgens verbrand in een auto op een bospad in Esbeek. Hij had op de dag van zijn dood een afspraak op het woonwagenkamp aan de Castiliëlaan.

De vijf familieleden werden in december 2010 opgepakt tijdens een grote politieactie maar in de loop van 2011 allemaal vrijgelaten. Advocaat Menno Buntsma van een van de mannen heeft een verzoek om schadevergoeding aangekondigd.

Huurmoordenaar

Tunk zou als huurmoordenaar werken voor de Eindhovense drugsbaron Janus van W. die momenteel in België een lange celstraf uitzit voor drugshandel. Tunk was zelf verdachte in een Limburgse moordzaak, op Jo van Asten. Eerder was hij doelwit van een aanslag waarbij een jongen om het leven kwam.

Omroep Brabant schrijft dat de politie vermoedde dat Tunk de woonwagenbewoners afperste.