Verdachten moordzaak Meye weer vast

De politie heeft maandagmorgen twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van fotograaf Henry Meye uit Sint Maartensdijk (Zeeland) in 2011. De twee, een 37-jarige man uit de gemeente Tholen en een 23-jarige man uit de gemeente Steenbergen, hebben al eerder vastgezeten in deze zaak, maar werden in 2012 door de rechtbank op vrije voeten gesteld.

Fotograaf Henry Meye is in de nacht van 7 op 8 juni 2011 dood aangetroffen in zijn woning aan de Keethil in Sint Maartensdijk. Een paar dagen daarvoor was de fotograaf al het slachtoffer van een overval.

In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juni vond er een gewapende overval plaats op de 55-jarige geboren Surinamer Henry Meye in zijn huis aan de Keethil in Sint Maartensdijk. Meye, die 30 jaar in Sint Maartensdijk woonde, was van beroep fotograaf. Een paar dagen later werd hij thuis doodgeschoten. Toen is er ook een wietplantage bij het slachtoffer ontdekt.

In 2012 heeft de politie twee verdachten aangehouden, maar deze werden door de rechtbank weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Maandag zijn deze twee mannen, een 37-jarige man uit de gemeente Tholen en een 23-jarige man uit de gemeente Steenbergen, wederom aangehouden. Volgens de politie is er nieuwe informatie over de betrokkenheid van de verdachten.