Verdachten Oosterhoutse coke ook verdacht van 7 ton cocaïne in Antwerpen

Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie verdenkt twee van de vier verdachten die in augustus werden aangehouden in Oosterhout voor 3.500 kilo cocaïne ook van de invoer van 7 ton coke in Antwerpen.

7.000 kilo

Donderdag staat de groep verdachten voor het eerst voor de rechtbank in Rotterdam. Dat is een pro forma-zitting, de zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

De 7000 kilo werd eind vorig jaar in de haven van Antwerpen onderschept, in een container met  bananen, afkomstig uit Zuid-Amerika, die op weg was naar Nederland. Er zijn toen geen verdachten aangehouden. De politie startte wel een onderzoek.

3500 kilo

In augustus werden in Oosterhout vier mensen aangehouden nadat daar een container aankwam waarin 3500 kilo cocaïne had gezeten. Die was in Antwerpen door de Belgische douane ontdekt. De cocaïne was er overigens al uitgehaald en vernietigd. Toen de container, eveneens met als deklading bananen, werd uitgepakt in een loods in Oosterhout werden de verdachten aangehouden. Deze lading coke zou zijn gekocht bij de Clan del Golfo in Colombia.

De directeur van een transportbedrijf, de 55-jarige Paul van W., en een 33-jarige vrouw worden nu ook van betrokkenheid bij de invoer van de 7.000 kilo verdacht.

Het onderzoek is nog niet afgerond, aldus het Openbaar Ministerie.

Eerdere berichten:

‘Ik heb wat witte bananen nodig’

3,5 ton coke: politieinval bij Brabants bedrijf (UPDATE)