Verdachten Operatie Trefpunt langer vast

De meeste verdachten die zijn aangehouden bij de Operatie Trefpunt op 4 april blijven vast zitten. Dat hebben de raadkamers van Den Bosch, Maastricht en Breda eerder deze week bepaald. Voor de meeste verdachten werd de voorlopige hechtenis met 90 dagen verlengd. 

Tijdens de grote drugsactie werden in het Zuiden van Nederland 55 verdachten aangehouden, 20 vuurwapens in beslag genomen en 400.000,– euro geconfisqueerd. Het merendeel van de verdachten zit nu nog vast. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan in panden en naar in beslag genomen stoffen, zo laat de politie weten.

Party

Operatie Trefpunt komt voort uit een groot onderzoek, Explorer, naar een ontmoetingsplek voor criminelen in Best (Oost-Brabant). Onder de dekmantel van een party-verhuurbedrijf verzamelden zich hier tientallen verdachten. Ze maakten afspraken over de handel in en productie van synthetische drugs. Deze ontmoetingsplek is geobserveerd en afgeluisterd door de politie. Dit leverde dermate veel informatie op dat hier zo’n vijftig deelonderzoeken uit voortvloeiden.

Ton en Janus

In het onderzoek figureren ook bekende namen zoals Ton van Dalen en Janus van W. Van W. is vanwege verblijf in Zuid-Amerika niet bij de actie aangehouden.

Eerdere berichten over Operatie Trefpunt hier en hier.