‘Verdachten Posbank-moord eerder getuigen’ (UPDATE)

Eén van de verdachten in de zaak van de Posbank-moord heeft bekend. Advocaat Annet Laeyendecker zei tegen De Gelderlander dat haar cliënt Frank S. een bekennende verklaring heeft afgelegd. Volgens haar heeft de andere verdachte, Souris R., geen bekentenis afgelegd en beroept hij zich op het zwijgrecht.

Getuigen

Ze zei tegen de krant dat de verdachten het oneens zijn over het motief achter de moord, en ook dat het motief niet drugsgerelateerd zou zijn.

De twee verdachten van de Posbankmoord, Frank S. uit Boekel en Souris R., uit Veghel zijn vlak na de moord op Alex Wiegmink al door de politie gehoord als getuigen. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Raadkamer

Het Openbaar Ministerie bevestigde aan de krant dat het tweetal in het begin van het onderzoek al op de radar van de politie was. ‘Ik kan niet zeggen hoe zij als getuigen in beeld kwamen. Dat was destijds en ook nu onderdeel van het onderzoek’, zei een woordvoerder.

Vandaag besluit de raadkamer of de voorlopige hechtenis van Souris R. en Frank S. met maximum negentig dagen wordt verlengd en daarnaast over het al dan niet verlengen van beperkingen van de verdachten. Ze mochten tot nu toe geen contact met de buitenwereld hebben, anders dan met hun advocaat.

Onschuldig

Het Openbaar Ministerie wilde aan het Brabants Dagblad niet zeggen of beide mannen een bekentenis hebben afgelegd. Over het motief zegt de woordvoerder: ‘In de verklaringen tot nu toe wordt het beeld bevestigd dat Wiegmink zelf onschuldig was’.

De zaak komt in februari voor het eerst voor de rechter.

Zie ook:

‘Posbank-verdachte al jaren de weg kwijt’ (UPDATE)

Voormalige Posbank-verdachte eist vergoeding

De valstrikken van Opsporing Verzocht

‘Hij kon er niet meer mee leven’

Twee aanhoudingen voor Posbank-moord (VIDEO UPDATE)