Verdachten ruzieën: wie vermoordde Marokkanen?

De twee verdachten die vastzitten voor de moord op Fouad Bendella en Karim Fourkour uit Venray in mei 2006, blijven naar elkaar wijzen. De ex-echtgenote en zoon van Lau G. zeggen nu in een schriftelijke verklaring dat Geert G. (geen familie) de twee mannen heeft vermoord. Eerder verklaarde Geert G. dat juist Lau G. de dubbele moord op zijn geweten heeft.

Advocaat Marcel Heuvelmans kwam met de schriftelijke verklaring van de ex en zoon van Lau G. op de proppen tijdens een regiezitting bij de rechtbank van Maastricht. De twee zouden Geert G. hebben bezocht, waarna hij heeft bekend dat hij de Bendella en Fourkour heeft vermoord.

Zoon verklaarde onder ede

De verklaringen zijn afgelegd in 2012. Een jaar later vertelde de zoon onder ede dat Geert G. de moorden niet had gepleegd. Volgens de officier van justitie komen de verklaringen nu boven tafel omdat Lau G. zijn medeverdachte de moorden in de schoenen probeert te schuiven.

Bendella en Fourkour, destijds 23 en 19, werden in mei 2006 betrapt toen ze de wietkwekerij van Lau G. en Geert G. wilden beroven. De lichamen van de twee waren jarenlang spoorloos, maar werden afgelopen jaar opgegraven op aanwijzingen van Geert G. Hij verklaarde dat Lau G. Bendella en Fourkour had vermoord, en dat hij daarvan getuige is geweest.

Lau G. ontkent echter dat hij de moorden heeft gepleegd. Hij schuift juist Geert G. als moordenaar naar voren; Lau G. zou in zijn versie van het verhaal alleen getuige zijn geweest.