Verdachten schietpartij parkeergarage Amstelstraat voor rechter

Op donderdag 7 maart begint in de rechtbank in Amsterdam de rechtszaak tegen twee mannen van 29 en 31 die worden verdacht van poging tot doodslag in vereniging op een 24-jarige man in een parkeergarage bij het Rembrandtplein op 11 september 2018. Bij een schietpartij raakte het slachtoffer zwaargewond. De twee mannen worden ook verdacht van openlijk geweld op de openbare weg.

Drie verdachten opgepakt

De schietpartij vond ’s nachts rond 4.00 plaats in parkeergarage The Bank bij het Rembrandtplein in het centrum van Amsterdam. Daar werd het 24-jarige slachtoffer bij de ingang aan de kant van de Amstelstraat onder vuur genomen. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar was nog wel aanspreekbaar. De politie pakte drie verdachten op, waarvan er uiteindelijk twee vervolgd worden. De parkeergarage waar het incident plaatsvond, wordt veel gebruikt door bezoekers van het uitgaansleven in de Amstelstraat en op het Rembrandtplein.

Ooggetuigen

De schietpartij gebeurde na een woordenwisseling tussen twee mannen op straat, zo vertelde een van de eigenaren van Club Abe in Het Parool. Portiers die de bewuste maandagnacht aan het werk waren in Club Abe vertelden dat de ruzie gesust leek en dat de twee mannen samen naar de parkeergarage liepen. Onderweg botsen ze nog tegen een taxi aan, maar in de parkeergarage laaide de discussie weer op. Vervolgens zou er een wapen uit een auto zijn gehaald waarmee werd geschoten.