Verdachten schietpartij per abuis in 1 cel (VIDEO)

Drie verdachten van een schietpartij bij de zij-ingang van Club Blu in Rotterdam, zijn per ongeluk bij elkaar in de cel gezet. Dat gebeurde in het arrestantencomplex van de rechtbank in Rotterdam, waar de drie donderdag in afwachting waren van hun pro-formazitting. Een pijnlijke vergissing omdat twee van hen op elkaar zouden hebben geschoten. 

Dat meldt RTVRijnmond vandaag.

Nadat de rechter had vernomen dat de drie in één cel zaten te wachten, werden ze direct in afzonderlijke ruimtes geplaatst. De dienst van de politie die verdachten aanvoert naar de rechtbank zegt niet te hebben geweten dat het om een en dezelfde zaak ging, aldus de regionale omroep.

Zelfverdediging

Er zijn twee schutters die in september vorig jaar op elkaar zouden hebben geschoten. Volgens het Openbaar Ministerie zijn dat Rotterdammer Soufiane el F. (25) en Mouad K.(26) uit Amsterdam. K. heeft tegenover de politie eerder verklaard dat hij uit zelfverdediging heeft geschoten, omdat El F. schietend op hem afkwam. Over waarom er werd geschoten is nog niet veel duidelijk. De twee mogelijke schutters beroepen zich voornamelijk op hun zwijgrecht.

Gewond

De derde verdachte is de 25-jarige Hamza T. Hij raakte bij de schietpartij gewond. Hij staat terecht, omdat er in zijn woning in Rotterdam een wapen, kogels en een geluidsdemper zijn gevonden. Hamza T. ontkent dat het om zijn huis gaat: ‘Ik was die avond de BOB en had daarom sleutels van anderen in mijn bezit. Daaronder zat ook de sleutel van deze woning.’

Hieronder beelden van de schietpartij die op Youtube zijn gepubliceerd.