Verdachten springen van drie hoog naar beneden (UPDATE)

In de woning in Breda waar dinsdagmorgen een arrestatieteam binnenviel en twee verdachten van een balkon sprongen is een dode man aangetroffen, zo meldt Omroep Brabant. De verdachten die van drie hoog vielen zijn zwaargewond geraakt, één van hen is er slecht aan toe.

Lantaarnpaal

Bij de sprong kwam één verdachte op een lantaarnpaal terecht, de andere op straat. De politie deed de inval omdat er in het huis wapens zouden liggen. Op het moment dat de agenten binnenkwamen met een stormram vluchtten twee mensen aan de achterzijde het huis uit. Een bewoner van de flat zei tegen Omroep Brabant dat zij het schuurtje van één van de verdachten moest aanwijzen. De flat ligt aan de Roeselarestraat in de wijk Hoge Vucht in Breda.

Wapens

De politie deed de inval, omdat surveillerende agenten tijdens een controle van de auto van de verdachten meerdere handvuurwapens hadden zien liggen. Agenten achtervolgden vervolgens de verdachten. Met een speurhond kwamen ze uit bij de flatwoning, aldus een woordvoerder tegen Omroep Brabant. Vervolgens werd een arrestatieteam ingeschakeld.