‘Verdachten vast voor aanslag op huis De Tank’

Er zijn twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op de Antwerpse crimineel Frank “De Tank” V., die hoofdverdachte is in een groot onderzoek naar cocaïnesmokkel. Dat meldt de Gazet van Antwerpen. De verdachten komen uit het Luikse misdaadmilieu.


Sint-Job-in-’t- Goor

Parfait M.(26) en Yassin E.Y. (26) zijn afgelopen vrijdag opgepakt. De krant spreekt van een eerste doorbraak in het onderzoek naar de reeks schietpartijen en brandbomaanslagen die dit jaar zijn gepleegd bij woningen van personen uit het Antwerpse drugsmilieu. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij de aanval op de woning van Frank V. op de Schotensesteenweg in Sint-Job-in-’t- Goor, in de nacht van 25 op 26 februari. Het appartementsgebouw is toen met wapens van zwaar kaliber beschoten. Ook is een molotovcocktail tegen de gevel gegooid. De schade was aanzienlijk maar er vielen geen gewonden.

Rwandees

De Rwandees Parfait M. zou mogelijke uitvoerder van de aanslag zijn. Yassin E.Y. en M. zijn gelinkt aan een auto, die volgens de politie werd gebruikt bij de aanslag. De wagen is zonder nummerplaten achtergelaten in een veld in de buurt van Hoogstraten waar de politie hem aantrof. Uit analyse van de ANPR-camera’s en flitscamera’s leidt justitie af dat het voertuig werd gebruikt in Sint-Job. De verdachte auto was enkele dagen voor de aanslag gekocht door een vrouw. Die bleek het voertuig op haar naam te hebben gezet voor 500 euro. Via haar kwam de politie terecht bij de verdachten.

Ze ontkennen iets met de aanslag te maken te hebben. Dinsdag verschijnen ze voor de raadkamer in Antwerpen.

Zie ook:

Het luxe leven van Frank De Tank