‘Verdachten viervoudig moord mogelijk door getuigen gezien’

De recherche heeft in het onderzoek naar de viervoudige moord in Enschede ‘hard bewijs’ verzameld tegen verdachten Camil A. en zijn zonen Dejan en Denis. Althans, dat concludeert TC/Tubantia die informatie over dat onderzoek heeft ingezien.

Growshop

In de growshop op de hoek van de Van Leeuwenhoekstraat en de Snelliusstraat in Enschede zijn op dinsdag 13 november naast eigenaar Tuan Nguyen ook Artur Sargsyan (foto links), Maijkel Akfidan (foto rechts) en Arnhemmer Max Klaassen doodgeschoten. Op 26 november arresteerde de politie de Hengeloërs Camil A. (57) en zijn zoon Dejan (32) en een dag later zoon Denis (30).

Hard bewijs

Bronnen rond het onderzoek zeggen aan TC/Tubantia dat al de verdachten zich inmiddels beroepen op hun zwijgrecht.

Eerder zou Denis A. hebben gezegd dat ze de bewuste dinsdagmiddag alle drie in hun auto door de Snelliusstraat zijn gereden. Op camerabeelden, gemaakt op de Snelliusstraat, is een Volkswagen Golf te zien die op naam van één van het drietal staat. Volgens Denis A. waren ze op weg naar de meubelboulevard. Nadat een rechercheur opmerkt dat ze dan uit de richting waren, stopte Denis met verklaren.

Weggereden

De recherche gaat er op basis van onderzoek vanuit dat de moorden kort na half drie zijn gepleegd. Die VW Golf is daar dinsdagmiddag tegen kwart voor drie van de growshop van Ngyuen weggereden.

Er zouden getuigen zijn die bij de growshop een drietal hebben zien lopen dat aan het signalement van Camil, Dejan en Denis voldoet, één van hen met een bepaald soort gleufhoed. Een dergelijke hoed is in de woning van Camil A. in Hengelo gevonden.

Op één van de hulzen die in de growshop zijn gevonden is zowel van slachtoffer Nguyen als van verdachte Dejan A. gevonden. Het is een huls van .22 munitie. Een huls van die munitie lag ook in de woning van A. in Hengelo. Dit kaliber is een week eerder in Hengelo gebruikt bij een vermeende afpersing van een autohandelaar door de familie A., waarbij werd geschoten.

De politie gaat ervan uit dat er twee wapens zijn gebruikt. Er is geen wapen gevonden door de politie.

Zie de voorgaande berichten:

Derde verdachte moord Enschede is jongste zoon

Derde verdachte Enschedees bloedbad gearresteerd

Verdachten gearresteerd in viervoudige moordzaak Enschede (UPDATE)