Verdachten Winschoten bekennen 17 branden

De twee verdachten die vastzitten in verband met de branden in Winschoten hebben bekend verantwoordelijk te zijn voor zeventien brandstichtingen. De 26-jarige man en 25-jarige vrouw uit Winschoten hebben de branden deels zelf en voor een deel samen aangestoken. Het gaat om elf branden in of rond een pand en zes bij schuttingen of coniferen. Woensdag 24 oktober heeft de politie een nieuwe verdachte aangehouden vanwege een brand op 3 oktober bij een supermarkt.

 

De Groningse plaats Winschoten werd maandenlang geteisterd door een pyromaan. Op zaterdag 6 oktober werd de 26-jarige man aangehouden. Hij werd verdacht van meerdere brandstichtingen. Twee dagen later hield de politie de 25-jarige vrouw uit Winschoten aan. Ze blijken nu samen verantwoordelijk te zijn voor zeventien brandstichtingen.

Woensdag heeft de politie een 17-jarige jongen, ook uit Winschoten, gearresteerd vanwege een brandstichting op 3 oktober bij een supermarkt. De politie gaat ervan uit dat de brand niets met de overige brandstichtingen te maken heeft. De jongen werd door bekenden herkend op bewakingsbeelden, die door de politie naar buiten zijn gebracht.

Het onderzoek naar de andere brandstichtingen loopt nog. Het is nog onduidelijk of de man en vrouw verantwoordelijk zijn voor meer branden.  

Lees ook:

Winschoten in de ban van pyromaan

Winschoten: brand ondanks noodverordening

Tweede arrestatie branden Winschoten

Weer aanhouding branden Winschoten