Verdachten zaak Alvarez op vrije voeten

De drie verdachten van de moord op Juan Alvarez (foto) zitten niet meer in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank Amsterdam en het Openbaar Ministerie aan Crimesite laten weten. Roel (60), Gerben (48) en Lars (22) B. (ze hebben alledrie dezelfde achternaam) blijven nog wel verdachten in de zaak. 

Amsterdammer Juan Alvarez werd sinds 12 mei van dit jaar vermist. Zijn Mercedes werd twee dagen later op de Minervalaan teruggevonden; de telefoon en de portemonnee van Alvarez werden in de buurt van de auto gevonden.

Nordhorn

Het stoffelijk overschot van Alvarez werd op 2 augustus gevonden in Nordholt, net over de Duitse grens. Het lijk van Alvarez was begraven op het erf van een boerderij (foto). De drie verdachten zouden samen met het slachtoffer een wietplantage hebben gerund in Nordhorn. De drie B’s werden aangehouden na gezamenlijk onderzoek van de Duitse en Nederlandse politie. Gerben (foto linksonder) en Lars B. werden in Nederland aangehouden, Roel B. (foto rechtsonder) werd een dag later in Munster (D) opgepakt. Gerben en Roel zijn broers. Lars is de zoon van Roel.

De 48-jarige Gerben B. dreef vanuit de boerderij in Nordhorn een bedrijf dat (cement)vloeren legt. Hij zou eerder veroordeeld zijn voor oplichting. Gerben zou Juan Alvarez hebben leren kennen in een café in Amsterdam.