Verdediging wil Satudarah-baas horen

In de strafzaak tegen een 41-jarige Apeldoorner, die wordt verdacht van poging tot moord op een 43-jarige plaatsgenoot, wil de verdediging onder meer de president van de motorclub Satudarah Chapter Eastside horen. Ook willen zij twee andere leden van de motorclub horen. De rechtbank in Zutphen heeft daarmee ingestemd en de zaak is daarom aangehouden.

De verdachte, toentertijd 40 jaar, is lid van de motorclub Satudarah Chapter Eastside. Het slachtoffer, toen 42 jaar, is aspirant-lid van de Satudarah Chapter Amsterdam. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de verdachte voor de moord overleg gehad met leden van Satudarah op de club in Enschede.

De verdediging wil nu de president van de Chapter Eastside en twee leden van de club horen. De rechtbank stemde daar vrijdagmorgen mee in en de zaak is teruggestuurd naar de rechter-commissaris.

De verdachte zou op 4 augustus vorig jaar in Apeldoorn meerdere schoten hebben gelost op het slachtoffer. Deze man raakte zwaargewond bij de schietpartij, die op de zaterdagmiddag rond 13.30 uur bij een woning van een flat in Apeldoorn plaatsvond.