Verduistering tankpassen van de politie

Bij de politie Midden-Nederland zijn passen waarmee gratis getankt kon worden verduisterd. Volgens het Openbaar Ministerie in Utrecht is er één facilitair medewerker (37) van de politie verdacht en vier anderen.

Andere goederen

Naar vanmiddag bekend is gemaakt zijn er 11 mei twee verdachten aangehouden, op woensdag 21 mei is een derde verdachte aangehouden, en op 27 en 28 mei een vierde en vijfde. De verdachten komen uit Rhenen, Uden, en Veenendaal. Alle vijf worden ze verdacht van verduistering  en het misbruik maken van tankpassen. De facilitair medewerker wordt ook verdacht van verduistering van diverse andere goederen van de politie, die ook zijn aangetroffen bij de verdachten uit Rhenen, Veenendaal en Uden.

Doorzoekingen

Tijdens het onderzoek zijn op 11 mei en 21 mei doorzoekingen geweest in woningen. Dit resulteerde in de aanhouding van de twee verdachten. Deze twee verdachten zijn op 13 mei voorgeleid en in bewaring gegaan. De 62-jarige man is op 20 mei in vrijheid gesteld, de 37-jarige man is dezelfde dag door de rechtbank geschorst. Ook hij is nu vrij maar is wel onder reclasseringstoezicht gesteld. De andere drie verdachten, die later zijn aangehouden, zijn niet voorgeleid.