Verdwenen Belg waarschijnlijk in stukken gesneden in Brabantse loods

De op 2 juni van dit jaar verdwenen loodgieter Johan van der Heyden uit het Belgische Lint is waarschijnlijk in stukken gesneden in een loods in Steenbergen. Van der Heyden zou het slachtoffer zijn geworden van een bizarre roofmoord.

Dat meldt BNdeStem op basis van gesprekken met verschillende bronnen. Volgens misdaadjournalist.nl zijn de stoffelijke resten van het slachtoffer opgelost in zoutzuur.

Moeder

De Belgische en Nederlandse politie denken dat er tenminste 4 personen bij de dood van de loodgieter zijn betrokken. Dat zijn allereerst de 2 Nederlandse vrouwen uit Steenbergen die zaterdag werden aangehouden. Het gaat om een 39-jarige moeder en haar 18-jarige dochter. De woning van de 2 vrouwen en een nabijgelegen loods werden zaterdag onderzocht met lijkhonden en luminol (waarmee bloedsporen zichtbaar gemaakt kunnen worden). Het stoffelijk overschot van de loodgieter werd niet gevonden.

Betaalde seksuele relatie

De politie is nog op zoek naar een derde verdachte, een man uit Bergen op Zoom. Hij is de ex van de 39-jarige moeder uit Steenbergen. De vierde verdachte is de nieuwe vriendin van de verdachte uit Bergen op Zoom; zij is wel aangehouden. Het gaat om een vrouw uit het Belgische Zoersel. De vrouw, die al 2 maanden vast zit, had een betaalde seksuele relatie met de verdwenen Van der Heyden. De prostituee en haar Nederlandse partner uit Bergen op Zoom zouden afgelopen zomer het plan hebben opgevat om de loodgieter te beroven omdat ze – ten onrechte – dachten dat hij steenrijk was, aldus BNdeStem.

Witte bus

De recherche zou met 2 scenario’s  rekening houden. In de eerste is Van der Heyden in België omgebracht en vervolgens in zijn eigen bus naar Nederland vervoerd. Steun voor die theorie wordt gevonden in het feit dat er foto’s zijn van de witte Peugeot Boxer terwijl die op de snelweg bij Bergen op Zoom over de grens rijdt richting Nederland. Achter het stuur zit vermoedelijk een vrouw en zeker niet Van der Heyden.

Valse voorwendselen

Ander scenario zou kunnen zijn dat Van der Heyden onder valse voorwendselen naar Steenbergen is gelokt en aldaar om het leven is gebracht.