Verdwenen Frans gezin blijkt vermoord

Een Franse gezin dat twee weken was vermist was blijkt te zijn vermoord. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Nantes maandag bevestigd, na meldingen van Franse media. Een zwager van de vader zou het gehele gezin hebben omgebracht vanwege een slepend conflict over een erfenis.

Bekend

De zwager heeft de viervoudige moord bekend, aldus het Franse Openbaar Ministerie. Pascal Troadec (49), zijn vrouw Brigitte (56), zoon Sébastien (21) en dochter Charlotte (18) uit Orvault (bij Nantes) waren sinds 16 februari spoorloos. In het westen van Bretagne doken vorige week sporen op. De auto van de zoon werd aangetroffen en een broek van de dochter. In de woning van het gezin waren al bloedsporen gevonden.

Lichamen

Zondag zijn de zus van Troadec en haar (ex-)partner Hubert C. (46) aangehouden. De aangehouden man bekende uiteindelijk. De moorden zouden zijn gepleegd met een stomp voorwerp. In woning van de slachtoffers werd dna van de verdachte C. aangetroffen. De rol van de zus van het slachtoffer is nog niet duidelijk.

Het conflict rond de erfenis zou gaan om een aantal goudbaren.

De politie zoekt nog steeds naar de lichamen van de slachtoffers.