Verdwenen man uit Utrecht schoot Nijmeegse portier dood (VIDEO)

Een 45-jarige man die in 2003 werd veroordeeld voor de moord op de portier van de Nijmeegse club The Matrixx is al lange tijd verdwenen. In Opsporing Verzocht werd bekend dat de politie ernstig rekening houdt met een dodelijk misdrijf.

Lunetten

Het gaat om de 45-jarige Churisan “June” Allen. Hij is op 10 april 2018 in Amsterdam geweest en waarschijnlijk ook weer teruggereden naar zijn woonplaats Utrecht. Nadien ontbreekt van hem ieder spoor. Ook zijn auto, witte Volkswagen Golf, is van de aardbodem verdwenen. Allen werd geboren in Curaçao en is opgegroeid in Nieuwegein. In de periode voor zijn verdwijning verbleef hij hoofdzakelijk in het appartement van een oom in de Utrechtse wijk Lunetten. Afgaande op zendmastgegevens, is zijn mobiele telefoon na Amsterdam via de snelweg A2 terug naar Lunetten is geweest. Van zijn telefoon is rond 19.23 uur, vanuit Lunetten, een Whatsapp-bericht gestuurd naar zijn vriendin. Maar minuten later is het toestel uitgeschakeld en het is sindsdien niet meer actief geweest.

Milieu

De politie acht het goed mogelijk dat Allen contacten heeft in het criminele milieu of zelf betrokken is geweest bij criminele activiteiten.

Allen heeft tot 2014 in de gevangenis gezeten na een veroordeling door de rechtbank van 18 jaar voor moord op “Eddy” de portier van The Matrixx. De politie zegt nu geen aanwijzingen te hebben dat het bij Churisans vermissing om een vergeldingsactie zou gaan.

Kapot

De aanslag op de portier van The Matrixx was op 3 november 2002, om half zes ’s ochtends. June Allen was daarvoor uit de discotheek gezet. en getuige hoorde hem zeggen: ‘Ik zweer het op mijn moeder en op mijn dochter, ik schiet jullie kapot.’ Een vriendin van A. haalde en wapen op bij medeverdachte en bracht Allen terug naar de Matrixx voor zijn wraakactie. Zonder aarzelen schoot hij toen de portier dood. In 2014 was A. getuige in het Passage-proces in de zaak van Moppie R. een dubbele moord in Antwerpen. Hij was vroeger goed bevriend met de zoon van Henk Rommy, Gilbert.