Farida Zargar waarschijnlijk vermoord

Afgelopen dinsdag is door rechercheurs van de politie Rotterdam-Rijnmond een 34-jarige man uit Spijkenisse aangehouden die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de verdwijning van Farida Zargar (21). Zargar werd sinds 5 augustus 2010 vermist. De officier van justitie denkt dat Farida Zargar slachtoffer is geworden van ontvoering of diefstal met geweld, en daaraan is overleden. In de woning van de verdachte zijn spullen van Farida Zargar gevonden.

De man is in de nacht van 13 op 14 oktober aangehouden na een melding van een bedreiging met een vuurwapen. Naar aanleiding van die melding en het daarop volgende onderzoek, werd een woning aan de Venusstraat waar de 34-jarige man verbleef, doorzocht.

Bij die doorzoeking werden spullen van de sinds 5 augustus 2010 vermiste Farida Zargar aangetroffen, onder meer de tas van het meisje met daarin onder andere haar paspoort. Het onderzoeksteam dat de vermissing van Farida heeft onderzocht is daarom weer bijeengebracht.

Op basis van de eerste resultaten is besloten de 34-jarige man dinsdag opnieuw aan te houden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Farida.

De broer van de verdachte zei eerder tegen RTV Rijnmond: ‘hij stal wel eens wat, maar dat was vaak niet meer dan een fiets’. Volgens de broer was de verdachte nooit thuis. ‘Zo af en toe kwam hij eens langs, vaak om spullen op te bergen denk ik.’

De broers woonden bij hun 63-jarige moeder in de woning aan de Venusstraat. 

Er is intensief gezocht naar Farida. Haar fiets en haar sleutels zijn wel gevonden bij een bos waar ze vaak langsfietste, maar haar stoffelijk overschot niet. 

Een oud item van RTV Rijnmond:

{youtube}8FbTELW_a1Q{/youtube}