Verhoor seriemoordenaar op video

Justitie in de VS heeft verschillende video’s online gezet van de zaak Todd Kohlhepp. Zo zijn onder andere de verhoren van de 46-jarige seriemoordenaar te zien. Daarin bekent hij emotieloos zeven moorden. Ook zijn er heftige beelden van de bevrijding van Kala Brown. De vrouw werd door Kohlepp vastgeketend gevangen gehouden in een container. 

Als tiener kidnapte en verkrachtte Kohlepp (foto) een veertienjarig meisje. Hij werd gepakt en belandde voor vijftien jaar achter de tralies.  Op dertigjarige leeftijd stond hij weer buiten.

Cold case

In november 2003 – Kohlhepp is nog maar twee jaar vrij – worden er in een motorfietswinkel in Chesnee, South-Carolina vier mensen doodgeschoten. De zaak komt op de plank, als de politie geen verdachte weet te vinden. Het blijft een cold case totdat Kohlhepp in november vorig jaar wordt gearresteerd. Tijdens zijn verhoren (zie de video’s hieronder) bekent hij de viervoudige moord.

Kala Brown

Kohlhepp werd vorig jaar gearresteerd in een onderzoek naar een vermist stel in South-Carolina. Kala Brown (30) en Charlie Carver (32) hadden zich bij Kohlhepp, inmiddels makelaar, eind augustus 2016 gemeld voor werk. Carver werd doodgeschoten en Brown werd in een afgesloten container vastgeketend aan haar been en nek. Brown werd meerdere malen verkracht. De mobiele telefoons van het stel leidde de politie naar het terrein van Kohlhepp. Toen Brown hen op het erf van de makelaar hoorde, begon ze te schreeuwen. Hieronder de heftige videobeelden van de bevrijding van Kala Brown.

Nog een stel

Tijdens zijn verhoren (zie hieronder) bekende de makelaar nog een stel om het leven te hebben gebracht: de 29-jarige Johnny Coxie en zijn vrouw Meagan (26). Ook zij hadden zich bij Kohlhepp gemeld voor werk. Hun auto en lichamen werden op het erf van de makelaar gevonden.

Amazon

In het onderzoek naar de moorden van Kohlhepp stuitte de politie ook op recensies die de seriemoordenaar op Amazon had geplaatst van verschillende producten. Zo geeft hij vijf sterren aan een hangslot: ‘solid locks, have 5 on a shipping container’ en bij een mes noteert hij: ‘havnet stabbed anyone yet…… yet…. but I am keeping the dream alive and when I do, it will be with a quality tool like this…’

Hier de bevrijding van Kala Brown:

 


 

Hier het eerste deel van het verhoor van Kohlhepp:

Het tweede deel:

Kala Brown deed haar verhaal bij dr. Phil: