Verkeersruzie aanleiding voor schietpartij en achtervolging dwars door Amsterdam

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen aangehouden omdat ze na een verkeersruzie een automobilist zouden hebben achtervolgd en beschoten. Er is op de Houtmankade in Amsterdam-West geschoten.

Surinameplein

Rond 02.50 kwam bij de politie een melding binnen van een 28-jarige bestuurder van een blauwe Volkswagen Golf. Hij verklaarde te worden achtervolgd door twee opzittenden van een motorscooter na een mogelijke verkeersruzie. Eén van de twee zou een wapen in de hand hebben gehad. De ruzie zou tussen het Surinameplein en de Overtoom hebben plaatsgevonden. De bestuurder belde 112.

Geschoten

Terwijl de bestuurder de politie aan de lijn had werd hij ter hoogte van de Houtmankade beschoten vanaf de motorscooter maar werd niet geraakt. Agenten zetten de achtervolging in en reden de motorscooter klem op de Nieuwe Hemweg. Daar zijn de twee verdachten, beide Amsterdammers van 29 jaar oud, aangehouden. Agenten hebben bij de aanhouding het dienstwapen op de verdachten gericht. De motorscooter is in beslag genomen. Het voertuig van het slachtoffer is ook in beslag genomen.

Getuigen

Wat zich precies heeft afgespeeld op de route tussen het Surinameplein en de Overtoom, maar ook tussen de Overtoom en de Houtmankade probeert de politie nu in kaart te brengen. Er is een aantal getuigen gehoord en camerabeelden worden bekeken.