Verkrachter sloeg driemaal toe in Amsterdam (VIDEO)

In Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdagavond beelden laten zien van een man die in januari binnen vier dagen drie jonge vrouwen verkrachtte. Volgens de politie is uit onderzoek gebleken dat dezelfde man de dader was.

Leidseplein

De werkwijze van de man was steeds hetzelfde. Hij kiest vrouwen van begin 20 die hij mogelijk al vanaf het in het uitgaansgebied van Amsterdam achtervolgt, met name in de omgeving van het Leidseplein en het Museumplein. De politie zoekt een licht getinte man, tussen de 25 en 30 jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang.

Metrostation

De eerste verkrachting vond plaats op de Wenckebachweg in Amsterdam-Oost, naast de Bijlmerbajes en het metrostation Spaklerweg op 28 januari, 02:30. Bij de eerste verkrachting deed de man alsof hij het slachtoffer aanreed (zie video onder). Hij viel, simuleerde pijn en strompelde richting de bosjes. Nadat de het meisje van haar fiets was gestapt trok hij haar mee de bosjes in. Een voorbijganger heeft de fiets van de dader in de tussentijd meegenomen. De politie wil die fiets graag onderzoeken op sporen en doet een oproep naar de voorbijganger om die fiets in te leveren. De dader ontkwam op een paarse damesfiets, van zijn slachtoffer.

Eerder die nacht is rond 02.15 een vrouw over de Weesperzijde langs de Amstel al achtervolgd door een man op een fiets. De politie vermoedt dat dit de dader was die later voor een ander slachtoffer heeft gekozen.

Slotervaart

In de Maassluisstraat, in Amsterdam-Slotervaart, is een vrouw aangevallen op 30 januari om 04.30. Ze kwam met de fiets terug van een avond stappen op het Leidseplein. Een man liep met haar mee de hal in van haar flatgebouw. In de lift is ze misbruikt. De dader nam haar telefoon mee. Deze telefoon is verkocht in een Amsterdamse telefoonwinkel in de Jan Evertsenstraat. De verkoper staat op beeld (zie foto linksboven). Hij heeft een stoppelbaardje, halflange jas en hij sprak Arabisch. Of dit inderdaad de man is die de verkrachtingen pleegde is niet bekend.

Sloterplas

In de vroege ochtend van zondag 31 januari is een 20-jarig meisje na een feest bij het Museumplein naar huis gefietst via het Vondelpark naar Amsterdam-West. Bij de Sloterplas is ze door een man de bosjes ingetrokken.

De politie hoopt dat mensen zich melden die de man hebben gezien of mogelijk zijn lastiggevallen door onbekende mannen in die periode in Amsterdam.

Beelden van de dader bij onder meer de Weesperzijde, de kantoorgebouwen van De Omval langs de Amstel, en van de omgeving van metro Spaklerweg:

https://youtu.be/e8fP5Kw-iU0