Vermeende huurmoordenaar in Ierland teruggestuurd

Een Nederlander is in december op het vliegveld van Dublin de toegang tot Ierland ontzegd. De politie aldaar denkt dat hij in opdracht van de beruchte Kinahan-familie een rivaal zou gaan vermoorden. Dat meldt The Times. Om wie het gaat, is niet duidelijk.

De politie vertelde de man na aankomst op het vliegveld dat hij zou worden gearresteerd als hij Ierland niet vrijwillig zou verlaten. Hij werd vervolgens teruggestuurd. Volgens de Ierse politie zijn vorig jaar meer Nederlanders die zijn gelieerd aan de Kinahan-bende naar dat land gereisd, en ook weer vertrokken.

De Nederlandse crimineel Naoufal ‘Noffel’ F. (foto) wordt bijvoorbeeld aan de beruchte Kinahan-misdaadclan gelinkt. Hij zit vast in Dublin en wacht op zijn overlevering naar Nederland. Dat is voor het witwassen van tienduizend euro die hij tijdens een vechtpartij bij zich had en het laten maken van een vals paspoort eind 2014. Hij zat eerst in Dublin een straf uit nadat hij daar met valse papieren was gepakt in een woning van de Kinahan-familie.