Vermeende leider drugsbende in Nieuwegein aangehouden

Vermeende leider drugsbende in Nieuwegein aangehouden

De politie heeft woensdag een 37-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van drugshandel waarbij hij mogelijk een aansturende rol zou hebben vervuld. Hij wordt ook verdacht van wapenbezit en witwassen.

(Beeld: wapens en munitie die in het onderzoek Obando werden onderschept, in juli 2023)

De vier dealers (18, 19 en 23 jaar) die hij vermoedelijk aanstuurde, zijn op 4 juli 2023 aangehouden. Bij de doorzoekingen werden toen op verschillende locaties (hard)drugs, een kogelwerend vest, zes vuurwapens en munitie aangetroffen. Daarnaast werden hoeveelheden cash geld, mobiele telefoons en drie auto’s in beslag genomen. De politie kwam de verdachten op het spoor na maandenlang onderzoek naar drugshandel in IJsselstein en omgeving.

Doorzoekingen

Woensdag werden op zes locaties doorzoekingen gedaan in o.a. Nieuwegein, IJsselstein en Amsterdam. In een van de woningen in Nieuwegein is een vuurwapen en de zwaarste categorie vuurwerk aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingeschakeld om het vuurwerk af te voeren en dit op een veilige plaats tot ontploffing te brengen.

In het onderzoek zijn ook luxe goederen in beslag genomen, zoals dure schoenen en (audio)apparatuur.

De aansturende rol van de 37-jarige verdachte uit Nieuwegein wordt onderzocht, zo meldt de politie vrijdag.