Vermeende opdrachtgevers liquidatie niet vervolgd

De twee mannen die ervan worden verdacht de opdracht te hebben gegeven voor de liquidatie op Volkan Düzgün worden niet vervolgd. Er is te weinig bewijs om de twee, Yalcin M. (32) uit Vught en de 43-jarige Tony van G. uit Veghel, te vervolgen, maakte het OM donderdag bekend in een pro-formazitting. De kickbokser werd in juli 2013 dood gevonden in een auto op de oprit van zijn huis.

De rechtbank twijfelde al over de betrokkenheid van de twee bij de liquidatie. De twee blijven wel verdacht in de zaak, en het OM houdt het duo bovendien verantwoordelijk voor witwassen, verboden drugsbezit en het houden van een wietkwekerij.

Volgens justitie was Van G. een goede vriend van Düzgün, maar zou er ruzie zijn ontstaan over het geld dat was verdiend met drugshandel. M. zou in het conflict hebben bemiddeld, maar toen dat niets uithaalde zou zijn neef Düzgün hebben doodgeschoten.

Auto en tapgesprekken

M. en Van G. werden in juli opgepakt. De neef van M., Pat R. (21), zat toen al maanden vast. Hij werd in september 2013 opgepakt, en wordt ervan verdacht Düzgün te hebben doodgeschoten. De zaak tegen R. wordt apart gevoerd.

Op de dag van de moord zou een auto, die gelinkt kan worden aan R., gezien zijn in de buurt van de woning van het slachtoffer. Ook zou de verdachte over de moord hebben gesproken. Dat zou blijken uit tapgesprekken.

Schietpartij kickboksgala

Düzgün was zelf enige tijd verdachte in de zaak rond de schietpartij op een kickboksgala in Zijtaart, waarbij een man om het leven kwam. Aan de schietpartij ging een vechtpartij vooraf, waarbij Düzgün betrokken was. Voordat hij werd vermoord, besloot de politie de verdenking dat Düzgün ook betrokken was bij de schietpartij te laten vallen omdat er niet genoeg bewijs was.