Lichaam gevonden bij Alkmaar (UPDATE)

Er is vrijdagochtend in recreatiegebied Geestmerambacht bij Alkmaar een stoffelijk overschot gevonden. De politie spreekt berichten tegen dat het lichaam zou zijn verminkt. Getuigen hadden tegenover Noord-Hollandse media gezegd dat ledematen op een andere plaats zijn gevonden. Update: slachtoffer is 29-jarige Hagenaar, bekende van de politie.

(beeld Twitter)

Hyundai-busje

De politie heeft drie mensen aangehouden in verband met de vondst. De politie kreeg die ochtend omstreeks 09.50 melding van een verdachte situatie vanaf de Willem Kalfstraat in Alkmaar. Er zou een man in een busje geladen worden. Meerdere politie-eenheden snelden ter plaatse. Via Burgernet had de politie gevraagd om uit te zien naar een wit Hyundai-busje met kenteken ’52-VV-..’.

N245

Het busje dat eerder was gezien op de Willem Kalfstraat, werd rijdend aangetroffen op de N245 in Alkmaar. De bestuurder is aangehouden. Bij een woning aan de Willem Kalfstraat hield de politie nog twee verdachten aan. De politie onderzoekt de betrokkenheid van het drietal bij de aangetroffen dode man die waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Het drietal, afkomstig uit Alkmaar en Heerhugowaard zit vast. Ze zijn 47, 43 en 26 jaar oud.