Vermist meisje gevonden, 41-jarige man opgepakt

De politie heeft een 41-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn aangehouden voor de vermissing van de 13-jarige Lisa. Het meisje was vorige week woensdag voor het laatst gezien op de Veluwe, waar ze met haar ouders op vakantie was, en werd maandagochtend teruggevonden. Volgens de politie verkeert ze in goede gezondheid.

Het meisje werd teruggevonden in Koudekerk aan den Rijn, waar ze in de bus zat. De politie meldt dat ze is gevonden door het gebruik van ‘meerdere opsporingsmethoden’. Agenten zijn met het meisje in gesprek om er achter te komen waar ze de afgelopen dagen is geweest en met wie.

Nepprofiel op Facebook

Wat de 41-jarige man die is aangehouden met de zaak te maken heeft, is nog niet duidelijk. Zijn rol in de verdwijning wordt nog onderzocht. Hij wordt verdacht van onttrekking aan het bevoegd gezag.

De familie van Lisa had onder meer via Facebook een zoektocht opgezet om het meisje terug te vinden. Haar vader vreesde dat zijn dochter met iemand was meegegaan die ze op Facebook had leren kennen. Die deed zich voor als een jongen maar dat bleek volgens de vader een nepprofiel.