Vermiste Britse vrouw begraven in eigen tuin

De Britse kinderboekenschrijfster Helen Bailey, die drie maanden werd vermist, lag begraven in haar eigen tuin. Naast haar lag haar hond, die ze ging uitlaten toen ze voor het laatst was gezien. De politie heeft de vriend van Bailey aangehouden.

Depressief

De vriend had kort na de vermissing van Bailey (51) tegen de politie gezegd dat ze hem had laten weten dat ze naar een vakantiehuis was vertrokken.

Dat klonk niet heel onaannemelijk: op de dag van haar verdwijning was het precies vijf jaar geleden dat haar man verdronk. Ze leek depressief, en het was goed mogelijk dat ze zich even had teruggetrokken. Maar ze is nooit in het vakantiehuis gezien.

Oproep

Haar huidige vriend, die ze ontmoette in een praatgroep, deed daarop een openbare oproep gedaan aan Bailey, waarin hij haar vroeg om terug te komen.

‘Helen, waar je ook bent, ik hoop dat je dit bericht hoort en dat je goed luistert’, aldus de vriend destijds. ‘We missen jou en Boris [de hond] heel erg. We liggen aan stukken. Wat er ook is gebeurd, waar je dan ook bent, ik zal jou en Boris komen halen.’

Motief

Vrijdag werd het lichaam in de tuin van Bailey gevonden. Zaterdag werd in Britse media bevestigd dat het inderdaad gaat om het lichaam van de schrijfster.

Wat het motief voor de moord zou zijn, is onduidelijk.