Vermiste Corrie van der Valk gevonden

Het lichaam van de al zeventien jaar vermiste Corrie van der Valk is aangetroffen in een anoniem graf in België. Van der Valk behoorde tot de bekende horecafamilie die hotels en restaurants uitbaat. Een coldcase team van de Belgische politie wist haar te vinden.

Volgens De Telegraaf kreeg de familie gisteravond te horen dat Corrie in een graf in België ligt en al vlak na haar vermissing is overleden. Ze was toen 58 jaar.

Trein

Het is nog altijd onduidelijk wat er precies is gebeurd, maar volgens media in België is ze om het leven gekomen bij een botsing met een trein in Namen. Haar lichaam was dusdanig onherkenbaar dat haar identiteit niet kon worden vast gesteld. Daarna is ze in een anoniem graf gelegd. Het is onduidelijk waarom destijds de link met de Nederlandse vermissing niet is gelegd.

DNA-match

Het coldcase team is onlangs begonnen met het testen op DNA van menselijke resten in anonieme graven. Daarbij zou de match met Corrie van der Valk tot stand zijn gekomen. De familie houdt rekening met zelfmoord waarbij Corrie voor de trein zou zijn gesprongen.

Familie

‘We zijn bedroefd, maar ook opgelucht dat er na zo veel jaar duidelijkheid is.’, zegt een woordvoerder van de familie in de Telegraaf. Corrie van der Valk was een aangetrouwde nicht van oprichter Gerrit van der Valk en werkte met haar man in de vestiging in Nuland. Sinds 7 januari 2001 was ze vermist. Haar man Nico van der Valk werd enige tijd als verdachte beschouwd.