Vermiste man ligt niet in kruipruimte

Het lichaam van de ruim twintig jaar vermiste Yadigar Mumcu is niet gevonden in de kruipruimte van zijn ouderlijk huis in Spijkenisse. Forensisch rechercheurs hebben maandag naar het lichaam van Mumcu gezocht, maar dat heeft niets opgeleverd. De zoektocht werd opgezet toen er een tip binnenkwam bij misdaadverslaggever Peter de Vries.

De destijds 24-jarige man raakte in december 1993 vermist. Zijn familie gaf zijn vermissing pas op 2 januari aan bij de politie. Het onderzoek leverde destijds niets op. Het is niet duidelijk waarom Mumcu verdween, door sommige buurtbewoners wordt hij in De Telegraaf omschreven als 'goudeerlijk', volgens anderen zat hij in de criminaliteit.

De politie heeft gisteren op aanwijzing van De Vries een luik in het huis geopend en met grondboren en speurhonden naar menselijke resten gezocht. Dat heeft niets opgeleverd. De politie heeft al gezegd verder niets meer met de tip te gaan doen, omdat die niet blijkt te kloppen.

Waar de tip van De Vries vandaan komt, is onduidelijk. TV Rijnmond meldt dat die mogelijk komt van werklieden die het huis aan het opknappen zijn. Peter de Vries schreef in 2005 al in een column dat de man met een smoesje naar een plaats was gevraagd waar hij is neergeschoten. De Vries schreef dat op basis van een crimineel waarmee hij had gesproken.