‘Vermiste man met bijl doodgeslagen’

De nog altijd vermiste Ricardo Kooij (24) uit Rotterdam is volgens justitie met een bijl doodgeslagen. Vervolgens zou het slachtoffer zijn verbrand en begraven. Dat meldt het AD dinsdag. Ricardo Kooij wordt al sinds juni vermist. Het was al bekend dat justitie vermoedde dat de man was vermoord.

Een 42-jarige verdachte is al eerder aangehouden voor betrokkenheid bij de dood en verdwijning van Ricardo kooij. Deze verdachte wordt volgens het AD ook vervolgd voor moord.

Zoekactie

Speciale teams van Defensie hebben eind oktober nog op meerdere locaties in de Rotterdamse wijk Zevenkamp naar het lichaam van de vermiste Rotterdammer gezocht, maar dat leverde geen resultaat op.  De politie zou echter wel aanwijzingen hebben dat het lichaam daar ergens begraven moet liggen.

Vrienden

In de Rotterdamse wijk Zevenkamp woonde de verdachte, een vriend van het slachtoffer. Volgens het AD zijn in de woning van de verdachte bloedsporen aangetroffen van Ricardo, die daar vaak over de vloer kwam.

De politie heeft eerder ook al een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel anagehouden. Deze verdachte is later weer vrijgelaten. Hij wordt ervan verdacht te hebben geholpen bij het wegmaken van het lichaam van Ricardo Kooij.