Vermiste Mona Baartmans gevonden

Het stoffelijk overschot dat woensdag werd aangetroffen in een natuurgebied in Heinenoord blijkt van de vermiste Mona Baartmans uit Delft te zijn. Dat maakte de politie vanmiddag bekend. Een tip leidde de politie naar de vindplaats. Op deze locatie is uitgebreid gezocht met speurhonden. Zij troffen uiteindelijk het stoffelijk overschot aan.

In het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek dat het lichaam van de vermiste Mona Baartmans is. Haar familie is direct op de hoogte gesteld. Forensisch specialisten onderzochten het gebied waar het lichaam van Mona Baartmans is aangetroffen. Vanuit de lucht heeft het onderzoeksteam foto’s van de vindplaats laten maken.

Het lichaam van Mona Baartmans is vandaag onderzocht in het NFI. Over de mogelijke doodsoorzaak en de exacte informatie van de tipgever doet de politie geen mededelingen.

Zoon

Begin oktober hield de recherche een 60-jarige man uit Oud-Beijerland aan, vermoedelijk de zoon van Mona Baartmans. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood.  De vrouw werd eind september met een auto afgezet op de hoek van het Oosteinde en de Broerhuisstraat in Delft. Sindsdien ontbrak elk spoor van haar. De brandweer heeft tevergeefs gezocht in de grachten van Delft.