Lichaam Nekke Greene gevonden

In de omgeving van het Spaanse Marbella is afgelopen 30 december het stoffelijk overschot gevonden van de 31-jarige Amsterdammer Nerlinio “Nekke” Greene. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van het landelijk parket aan Crimesite bevestigd. Bij het landelijk parket liep al een onderzoek naar de verdwijning van Greene van wie sinds juli 2011 niets meer was vernomen. In de zaak is op 22 januari jongstleden op Schiphol een verdachte aangehouden.

Het stoffelijk overschot was begraven in een landelijk gebied dichtbij de agglomeratie van de stad Marbella aan de Costa del Sol. Door overvloedige regenval is het lichaam van Greene deels bloot komen te liggen waardoor het werd ontdekt. Na onderzoek is onlangs vastgesteld dat de resten toebehoorden aan Greene die in de regio Marbella ook voor het laatst werd gezien.

De woordvoerder van het landelijk parket wil niet zeggen of de aanhouding van de verdachte op 22 januari verband houdt met de vondst van het lichaam. De 47-jarige man zit in voorlopige hechtenis. Hij was op Schiphol aangekomen op en vlucht vanuit Spanje. 

Nerlinio Emerson Greene (Amsterdam, 1979) verbleef in de zomer van 2011 in Marbella of Estepona toen hij plotseling verdween.

De Nationale Recherche ging er al vanuit dat Greene was vermoord. Greene was betrokken bij een cocaïnezaak die speelt voor de rechtbank in Rotterdam. Die betrokkenheid maakte de officier van justitie mondeling bekend tijdens een zitting in die zaak. De Amsterdammer van Surinaamse afkomst handelde volgens de politie sinds 2000 in drugs en was altijd goed bij kas. De groep die verdacht is van de smokkel van 124 kilo cocaïne is in oktober 2011 aangehouden, in juli vorig jaar is Greene verdwenen. Aanvankelijk waren er twee losse onderzoeken: naar de cocaïne en de verdwijning van Greene.

Nekke had hij nog meer bijnamen zoals Tyson, Nikke en Boris. Op zijn borst had hij twee grote tatoeages, één ervan bestond uit de tekst, in het Spaans: ‘God, bescherm mij en mijn vrienden, mijn vijanden regel ik zelf’.

De advocaat van Gwenette M. heeft gezegd dat er sterke aanwijzingen zijn dat Greene in 2003 bij een heroïnetransactie betrokken was waar steeds juist M. van werd verdacht. 

Zie ook:

Spaanse opsporing verzocht Greene 

Verdwijning Nerlinio Greene 

Nieuwe verdenking tattoo-verdachten