Vermiste tbs’er opgepakt in Hema

De tbs’er (44) die eind juli niet terug was gekeerd van zijn verlof, is aangehouden. De man werd na een tip aangetroffen in de Hema in Maarssen, dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

De tbs’er werd herkend door een vrouw, zij had dinsdagavond naar Opsporing Verzocht gekeken. De man is zonder problemen door de politie opgepakt, zegt een woordvoerster van het OM.

Waar hij sinds zijn verdwijning op 31 juli allemaal is geweest, is vooralsnog onduidelijk. De man gaat terug naar de kliniek waar hij onder behandeling staat, de Rooyse Wissel in het Limburgse Venray. Hij zit daar omdat hij is veroordeeld voor een poging tot moord en verduistering.

Onbegeleid verlof

Het OM liet dinsdag weten dat de man niet terug was gekeerd van zijn onbegeleid verlof. Omdat de politie geen aanwijzingen had waar de man zich schuilhield, is twee weken gewacht met aandacht besteden aan de zaak. Opsporing Verzocht heeft daarom dinsdag pas voor het eerst de zaak behandeld.

Alleen wanneer een persoon die vermist is uit een tbs-kliniek een hoog risico voor de samenleving is, wordt er direct melding van gemaakt. Volgens het OM was het risico bij deze man niet zo hoog aangezien hij op onbegeleid verlof mocht.