Vermoedelijke 2e schutter Latumahina gepakt

De Amsterdamse recherche heeft de vermoedelijke tweede schutter van de vergismoord op Djordy Latumahina opgepakt. Het gaat om een blanke man, die eerder op bewakingscamera’s was te zien die door het programma Opsporing Verzocht werden uitgezonden. 

Medio november meldde de politie nog op zoek te zijn naar de man. Ze vermoedde dat de verdachte uit het gebied tussen Amsterdam en Alkmaar afkomstig was. De blanke schutter zou in de periode van de vergismoord , begin oktober 2016, gebruik hebben  gemaakt van meerdere auto’s, waaronder een grijze Volkswagen Caddy, een rode Suzuki Alto, een donkerblauwe Mercedes Vito, een zwarte Volkswagen Jetta en een zwarte Seat Leon.

Satudarah

Volgens Panorama zou de politie bij de opsporing van de man zich verkleed hebben als leden van motorclub Satudarah. Twee verklede agenten reden de vriendin van de verdachte klem. Ze wilden weten wie de man was die in oktober 2016 mogelijk in de auto had gereden waar de vrouw op dat moment in reed. Ze gaven haar een prepaid telefoon waarop ze kon bellen om de naam door te geven.

Vermoedelijke doelwit

DJ Djordy Latumahina werd op zaterdag 8 oktober omstreeks 17.30 in de parkeergarage onder zijn appartement in Amsterdam-West doodgeschoten. Zijn vriendin raakte zwaargewond; zijn tweejarig dochtertje bleef fysiek ongedeerd. Het vermoedelijke doelwit van de aanslag was drugshandelaar G.M. die in hetzelfde complex woonde en net als Latumahina in een donkere Mini reed. M. is na de aanslag ondergedoken in het buitenland.

Achter de tralies

Er zijn nu zeven verdachten in beeld, waarvan er vijf achter de tralies zitten: de blanke schutter, de 45-jarige Wendell R, zijn zes jaar jongere broer Cedric, Djurgen W. en Ulrich B. Het OM denkt dat Djurgen W. een van de schutters was. Ulrich B. zou de vluchtauto’s hebben bestuurd.

Van twee andere verdachten is de voorlopige hechtenis geschorst. Het gaat om Giovanni D. (30) uit Alkmaar en Benito L. (44) uit Amsterdam. Zij zouden de verschillende auto’s die bij de vergisliquidatie zijn gebruikt hebben gestolen.

Morgen dient er een pro-formazitting voor de rechtbank in Amsterdam. De zaak zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2018 inhoudelijk worden behandeld.