Vermoorde man was wietteler

De dode man die zondagavond laat is gevonden in een bedrijfspand aan de Brugge in Barendrecht is de 52-jarige Papendrechtse horeca-ondernemer Peter Hoornweg. De man is bekend in Papendrecht als eigenaar van verschillende cafés en een zonnecentrum. De politie meldt dat in het bedrijfspand een wietkwekerij met 600 planten aanwezig was.

Verhalen over betrokkenheid van Hoornweg bij wietteelt circuleerden al veel langer in Papendrecht en omgeving. In 2006 weigerde de gemeente Papendrecht aan Hoornweg een exploitatievergunning voor zijn discotheek Xiejezo in de Muilwijckstraat en sloot Hoornwegs eetcafé Knabbel en Babbel en ook zalencentrum Cultura.

De drie vergunningaanvragen werden geweigerd op grond van de Wet Bibob. Die wet moet voorkomen dat crimineel geld wordt gestoken in horecabedrijven. Justitie en de gemeenten meenden dat Hoornweg niet zuiver op de graat was. 

De rechtbank besloot daarop dat de verbanden tussen Hoornweg en wietteelt en zwart geld onvoldoende hard waren gemaakt, maar bij de Raad van State verloor Hoornweg alsnog.

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 34-jarige Rotterdammer aangehouden. Maandagochtend meldden zich de 37-jarige eigenaar van het bedrijfspand uit Barendrecht en een 49-jarige Rotterdammer op twee mannen op het politiebureau. Ook zij zijn aangehouden.