Vermoorde 14-jarig meisje is Romy (UPDATE 2)

De identiteit van het vermoorde meisje dat vrijdag bij Achterveld werd gevonden is bekend. Het gaat om de 14-jarige Romy Nieuwburg uit Hoevelaken. Inmiddels is in Bunschoten zondagmiddag ook een lichaam aangetroffen, tijdens een zoekactie naar de vermiste Savannah Dekker (14).

Gissen

Vriendinnen van het om het leven gebrachte meisje Romy uit Hoevelaken bevestigden het Algemeen Dagblad zaterdag dat het om haar gaat. Zij hoorden dat bericht vrijdagavond laat al van de zus van het slachtoffer: ‘Romy is dood.’

De moeder van de vriendinnen van Romy geeft aan dat het voorlopig ‘gissen is voor iedereen’ hoe ze om het leven kan zijn gekomen. ‘Ze was het allerliefste meisje dat ik ken’, zegt zij. ‘Ze moet wel van straat zijn geplukt’, is de verklaring van de vrouw.

Gevonden

Het lichaam van het meisje werd op vrijdagavond rond vijf uur gevonden in het water van een sloot aan het Emelaarsepad bij Achterveld, door een man die zijn hond aan het uitlaten was. Ze was toen nog niet als vermist opgegeven. Het lichaam werd gevonden in het natuurgebied waar het meisje elke dag langsfietste, op weg naar haar school voor kinderen met gedragsproblemen. Zij was daar om drie uur vandaan gereden. Ook de fiets van het meisje is teruggevonden in het natuurgebied.

De politie was zaterdagavond nog met speurhonden onderzoek aan het doen in het gebied waar Romy werd gevonden. Ook liep men alle paden rondom de plaats van het delict af. Een grootschalig rechercheteam doet onderzoek naar de zaak.

Paden

De Telegraaf meldde vrijdag ten onrechte dat het bij de vondst van het stoffelijk overschot zou gaan om de 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten, die sinds donderdag is vermist. Een politiewoordvoerder ontkende dit. Ook sprak zij een mogelijk verband tussen beide zaken tegen. De beide meisjes zijn vermist in een straal van enkele kilometers rondom Amersfoort. Vrijdag werd de fiets van Savannah teruggevonden, nadat ze na het maken van een afspraak met vriendinnen vermist was geraakt. Ze reageerde niet op haar mobiele telefoon, die uit blijkt te staan.

Zoektocht naar Savannah

Zondagochtend zijn honderden vrijwilligers een zoektocht begonnen naar Savannah, onder begeleiding van een speciaal zoekteam. De politie is betrokken, maar zoekt niet mee, omdat ze geen aanwijzingen heeft waar Savannah zich kan bevinden. Bij de zoekactie werden ook twee drones ingezet.

UPDATE:

Inmiddels heeft de politie in de omgeving van een industrieterrein in Bunschoten een gebied afgezet. Er zou een stoffelijk overschot zijn gevonden. Niet bekend is of het hier om de vermiste Savannah gaat, en of dit met de zoekactie te maken heeft. De mogelijke vindplaats van het lichaam ligt wel op de route tussen de vindplaats van de fiets van Savannah, en haar woonplaats Bunschoten. Langs die route vond ook de zoekactie plaats vandaag.

UPDATE 2

De politie heeft vanmiddag bevestigd dat er een lichaam is gevonden, in een sloot bij het industrieterrein. Een voorbijganger zag het lichaam, het was geen resultaat van de zoekactie die was opgezet. De politie onderzoekt ook het spoor van twee licht getinte mannen in een kleine zwarte auto, die eerder deze week een meisje in Bunschoten klemreden en aanspraken.

Lees hier meer:

Onderzoek naar identiteit dode in natuurgebied (UPDATE)