Vermoorde Enschedeër kocht drugs in Amsterdam en Rotterdam (VIDEO)

De 26-jarige Daan Mellée die in juli in Enschede dood werd gevonden is doodgeschoten. De politie zoekt naar sporen in Amsterdam en Rotterdam, in relatie met aankopen van drugs. Op 3 juli 2018 werd Mellée in zijn woning aan het Oosterveld in Enschede gevonden.

Opstootjes

Mellée woonde samen met zijn vriendin en de twee gebruikten veel drugs. Op 1 juli was er een barbecue, cafébezoek en de nodige ruzie tussen Mellée en zijn vriendin. Later op de nacht waren opstootjes tussen op straat, bij het station van Enschede en voor hun huis, zo bleek in Opsporing Verzocht.

Rond 05.00 die nacht is Mellée nog gezien op een fiets voor een flatgebouw aan de Beneluxlaan in de wijk Boswinkel. Vermoedelijk was hij toen in het gezelschap van een onbekende vrouw, met een licht getinte huidskleur en kort, donker haar.

Waarschijnlijk is Mellée die vroege ochtend uiteindelijk alleen in de woning achtergebleven.

Verdachten

Ergens tussen 05.30 die maandag en 17.00 op dinsdag 3 juli moeten daar schoten zijn gelost. Het laatste levensteken van het slachtoffer was een door hem ontvangen telefoongesprek op rond 10.20.

Op 12 juli is een 36-jarige man uit Hengelo aangehouden en op 1 augustus een 35-jarige man uit Enschede. Beide mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten, ze blijven wel verdachten in de zaak. Wat hun rol zou kunnen zijn geweest zegt de politie niet.

Rotterdam

De vrijdag voor zijn dood is Daan Mellée naar Amsterdam geweest om drugs te kopen, aldus de politie. Onderzocht wordt of zijn dood met deze deal te maken heeft; mogelijk is er een conflict ontstaan. Bij de afspraak was Mellée in het gezelschap van een ander persoon, de politie zegt niet wie dat was, mogelijk is het één van de verdachten.

De politie onderzoekt ook of er in Rotterdam een ripdeal is geweest en of de bewering dat Mellée daar schulden had juist is.

De politie publiceerde beelden van Daan Mellée bij het station: