‘Vermoorde Guido Kosterman was informant’

Guido Kosterman, die op zondag 16 december 2012 dood werd gevonden in een loods in Maastricht, zou een informant van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) zijn geweest. Dat meldt dagblad De Limburger. Het 25-jarige slachtoffer uit Wijk bij Duurstede was voordat hij gevonden werd ongeveer een week vermist.

Op die zondag in december 2012 heeft de politie meteen een 26-jarige plaatsgenoot van Kosterman aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer.

Tijdens een pro formazitting vrijdag in de rechtbank Maastricht zei de officier van justitie dat Guido Kosterman volgens getuigen informatie over criminele vrienden aan de CIE had doorgespeeld. Dat zou hem uiteindelijk fataal zijn geworden.

Kosterman is om het leven gekomen doordat hij meerdere malen met een hard voorwerp op zijn hoofd is geslagen. De vader van Guido had op 11 december 2012 aangifte gedaan van de vermissing van zijn zoon. Hij had al een week niets meer van hem vernomen. Volgens zijn vader verbleef Guido vaak in de loods in Maastricht, dus ging de politie daar op onderzoek uit. Vervolgens werd hij daar dood gevonden.

Lees ook:

Aanhouding na vondst dode man in loods