‘Vermoorde kickbokser had banden met MC’s’

Tarik el Idrissi, de kickbokser die vrijdagochtend in Amsterdam is doodgeschoten, had banden met leiders van motorclubs. Hij droeg tijdens wedstrijden, onder meer een gevecht in de Amsterdam Arena, de namen Team Hardcore en Black Label Fighting op zijn kleding. Deze clubs werden geleid door bekende leiders van de Hells Angels en Satudarah.

(Foto: mixfight.nl)

Dat meldt Het Parool zaterdag. Team Hardcore was in handen van Henk Kuipers, die tot voor kort een van de bekendste leden van Satudarah was. Hij maakte enkele weken geleden de overstap naar de motorclub No Surrender.

Rini S.

Black Label Fighting, een managementbureau voor vechtsporters, zou worden geleid door Rini S., een bekende voormalige Hells Angel. Hoewel S. ontkent dat hij betrokken is bij Black Label Fighting, gaf hij wel regelmatig interviews als 'directeur en initiatiefnemers van Black Label Fighting'.

Hij zou via zijn vrouw en zijn compagnon Rémon Daalder het managementbureau hebben geleid. El Idrissi en zijn team van trainers en begeleiders werden vertegenwoordigd door Team Black Label.

Bedreiging en marteling

S. is voor de rechtbank veroordeeld voor betrokkenheid bij een bedreiging, die uitliep op het doodmartelen van een drugshandelaar. S. werd in hoger beroep vrijgesproken van marteling, maar voor de bedreiging werd hij wel veroordeeld. Inmiddels is S. geen Hells Angel meer: hij heeft de club in good standing verlaten.