Vermoorde Kroaat slachtoffer drugsconflict?

Marin Mariç, de Kroaat die op zondagochtend 7 april in een sporttas werd aangetroffen in het Belgische Wuustwezel, is mogelijk het slachtoffer geworden van een drugsconflict. Het 31-jarige slachtoffer woonde al een paar jaar in Nederland, maar is geboren in Split (Kroatië). Voordat hij in Amsterdam neerstreek, is hij vijf maanden in Colombia geweest.

Marin Mariç heeft op een zeker moment wel zijn naam veranderd, want vroeger heette hij Marin Vidovic. Hij woonde sinds februari 2012 in Amsterdam, maar ondanks dat hij geen legaal werk had, leefde hij wel in luxe. Voor de politie is dat onder meer een aanleiding om te denken dat hij iets te maken had met drugshandel.

Mogelijk is een drugsconflict hem ook fataal geworden. Op zondagmorgen 7 april werd Marin Mariç dood gevonden in een sporttas in een bos in het Belgische Wuustwezel. Volgens de politie zijn er meerdere mensen betrokken geweest bij de dood van de 31-jarige Kroaat. Hij was namelijk groot en gespierd en dat lichaam krijg je niet in je eentje in een sporttas.

Het slachtoffer wordt voor het laatst door bewakingscamera’s gefilmd in de Amsterdamse wijk Geuzenveld op zaterdag 6 april. In diezelfde wijk gebruikt hij die avond ook voor het laatst zijn telefoon.

Lees ook: 

 Man in sporttas was in Amsterdam