Vermoorde Metin Degmez zat in wiethandel

De 44-jarige Metin Degmez, die donderdagochtend 10 januari dood werd gevonden in het pand van de Turkse vereniging NDV in Rotterdam, zou ook in de wiethandel zitten. Dat zei de politie dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht. Mogelijk ligt daar ook het motief voor de moord op Metin. Hij is doodgeschoten. Video na de break.

Sinds eind 2012 was Metin Degmez eigenaar van de NDV, Nederlandse Demirliler Vereniging, een soort theehuis voor Turkse mannen die geboren zijn in Kirsehir, in het midden van Turkije. Hij runde de zaak samen met een compagnon.

Metin Degmez is daar op woensdagavond 9 januari voor het laatst gezien. Hij wilde die avond iets bespreken met zijn compagnon. Voor de compagnon was het al snel duidelijk dat Metin niet goed in zijn vel zat. Hij maakte een gestreste indruk. Metin blijft alleen achter in het pand van de NDV omdat hij mogelijk nog een afspraak heeft.

De volgende ochtend, donderdag 10 januari, wordt de 44-jarige Turk dood gevonden door een medewerker van de NDV. Metin blijkt te zijn doodgeschoten.

Familie en vrienden zeggen dat Metin een sociale man is die voor veel mensen klaarstaat en helpt met verschillende dingen. Maar hij heeft ook een andere kant. Metin Degmez zat volgens de politie in de wiethandel. Hij is daar eerder ook al een keer voor veroordeeld in Frankrijk. Metin zat toen bijna een jaar vast.

Volgens de politie zou Metin Degmez die woensdagavond 9 januari een afspraak met een aantal Fransen hebben gehad over die wiethandel. Het is niet duidelijk of de afspraak is doorgegaan en of de wiethandel iets met de moord op Metin te maken heeft.

Hieronder de beelden van Opsporing Verzocht.

{youtube}2qcar4M5mGE{/youtube}