Vermoorde Rotterdammer pleegde ripdeal

Joshue Francisca (35), die in augustus in Rotterdam werd doodgeschoten, pleegde de dag voor hij werd vermoord een ripdeal. Waarschijnlijk is hij daarom vermoord. Voor de moord zit een verdachte vast, afgelopen week bepaalde de rechter zijn voorlopige hechtenis te verlengen.

Volgens de officier van justitie waren er al langer vermoedens dat Francisca, die eerder kapper was, in de drugs zat. Hij zegt nu tegen RTV Rijnmond dat het motief van de moord mogelijk de ripdeal was die Francisca de dag voor de moord pleegde.

'Een heleboel' geschoten

De verdachte, de 27-jarige Shurandy F., werd in januari opgepakt samen met een andere verdachte, die is vrijgelaten. Een getuige heeft gezegd dat hij F. over de moord heeft horen praten. De verdachte zou hebben gezegd dat hij 'een heleboel' heeft geschoten op 'die man'.

Daarnaast had de schutter een zwarte Seat Leon, net als de vriendin van F. Ook zou zijn telefoon een mast in de buurt van de schietpartij hebben aangestraald.

Auto uitgeleend

F. zegt dat hij zijn auto op het moment van de moord had uitgeleend, waar zijn telefoon nog in lag op te laden. De vriendin van Francisca zegt bovendien dat zij de schutter heeft gezien; het zou gaan om een niet al te lange man met rasta-haar tot op zijn schouders. De advocaat van F. zegt daarover tegen RTV Rijnmond: 'Mijn cliënt is 2 meter 10 en zijn rasta-haar hangt bijna tot op zijn billen Dat is een zeer opvallend uiterlijk en dat komt niet overeen met het signalement.'

In de Seat Leon waar de schutter instapte, zou ook een tweede persoon hebben gezeten. De politie heeft nog geen idee wie dat kan zijn geweest.